Relatietherapie

Op zoek naar relatietherapie

Jullie zijn op zoek naar relatiebegeleiding. Misschien is er een concrete aanleiding. Wellicht doen zich al langere tijd meerdere dingen voor in jullie relatie, waar jullie in vastlopen, of waar jullie niet van weten wat je ermee aanmoet. Soms hebben mensen alleen maar een vaag gevoel dat er iets belangrijks mist in de relatie. Je voelt je in de relatie gewoon niet zoals je zou willen. Jullie hebben je eigen aanleiding om op zoek te zijn naar iemand die jullie kan ondersteunen.

In een relatie ontwikkelen mensen samen patronen - manieren waarop ze met elkaar omgaan. Sommige daarvan kunnen na enige tijd zodanig moeilijk of zelfs ronduit pijnlijk zijn, dat ze zorgen voor relatieproblemen. Zonder dat jullie dat willen, raken jullie samen steeds meer verstrikt. De liefde die eens zo fijn was, lijkt te verdwijnen. Beide partners moeten dan leren om anders met elkaar om te gaan. Veelal moeten beiden daarbij ook leren anders met zichzelf om te gaan. Dat kan zijn door moeilijke ervaringen van vroeger te verwerken. Want vaak leggen we onbewust een grote druk om onze relatie, doordat we op een niet-functionele manier in de relatie alsnog proberen te halen wat we vroeger zo gemist hebben. Mogelijk hebben zich ook kwetsuren voorgedaan in jullie relatie. Het is prettig om in deze fase van de relatie bij iemand terecht te kunnen, iemand die luistert, die jullie vertrouwen, en die je weer verder kan brengen. Zodat jullie weer fijn en liefdevol met elkaar om kunnen gaan.

Het is mijn ervaring, dat de meeste koppels die verstrikt raken, zich niet (meer) veilig gehecht voelen bij elkaar. Bijna altijd ligt het onderwerp 'hechting' onder problemen in de relatie. Ook intimiteit en seksualiteit zijn onderwerpen waar een koppel in kan vastlopen. Ik ben gespecialiseerd in de relatiedynamieken van hechting en van intimiteit en seksualiteit. 

 

          
              I'm not trying to leave you, girl
                 But how am I gonna stay?
                [Alain Clark, This ain't gonna work]